wereldbewonderaars.reismee.nl

Stinkie-winkie...

Zaterdag 23 juli 2011

Amai amai amai! Ik wist niet dat we onze oordopjes ook konden gebruiken als neusstoppers... Hell's gate of rotte eieren zijn hier niks tegen! Rotorua houdt je wakker door zijn onophoudelijke vieze stinkende geur... Enkel op de badkamer kan je hem onderdrukken door de kraan eens enkele minuten open te draaien. Het kraantjeswater bevat hier namelijk massa's veel chloor en na het inademen van die bedwelmende dampen waan je je onmiddellijk in het zwembad van Wachtebeke... Welke dampen het beste zijn voor de gezondheid, is me echter een groot vraagteken.

Aangezien we 3 nachten verblijven in Rotorua houden we het vandaag even rustig. We hebben voldoende tijd om alles te bezichtigen. Eerlijkheidshalve zijn we nog altijd aan het nagenieten van onze Hobbittour gisteren (Vicky en Dimi we hebben jullie écht gemist... Onze hobbitquizploeg was maar de helft vertegenwoordigd... )

In Nieuw-Zeeland moet je ook een beetje keuzes maken en selecteren. Zonder overdrijven kan je gemakkelijk na een paar dagen helemaal bankroet zijn (uitstappen kosten jammer genoeg massa's geld... Voor Nieuw-Zeelanders zijn veel dingen gratis... Jammer is ons Nieuw-Zeelands net niet goed genoeg... ;-))

Deze ochtend een wandeling gemaakt door het centrum van Rotorua. We passeerden eerst langs een oud-maori dorp (of wat er nog van overblijft). De dampen kwamen gewoon uit de grond opgeborreld! Uit kleine spleetjes en vanuit putten en vijvers kwamen ons de 'onweerstaanbare' geur tegemoet... Overal vind je de mooie maori-krijgers terug in en rond gebouwen. Lees: blote stoere mannen die kwaad kijken of hun tong uitsteken... Jammer genoeg komen onze imitaties nog niet in de buurt van de echte maori's...

Daarna ging het verder via het stadspark. Ook hier hetzelfde tafereel: opborrelende putten, zwaveldampen, rook,... De natuur is een echt wonder! Mooie planten en vogeltjes (alweer) brachten ons naar het oude badhuis van Rotorua. Waar ze nu een ‘crocquetclub' gevestigd is. Jammer genoeg niet te veel kroket te zien.

Na een boterhammetje naar de i-site (het vvv-kantoor) geweest om onze Mittai-tour voor deze avond te boeken. We zullen aan het hotel opgepikt worden om dan een voorstelling te zien met dans en muziek van de maori-stammen. Er staat ook een diner op het programma en daarna een kiwi-wandeling. In de hoop dat we het niet-vliegende-prehistorische-vogeltje-met-lange-snavel eindelijk eens te zien gaan krijgen... We zijn benieuwd!

Alleszins tot morgen!

Sofie (die jammer genoeg net niet mocht meedoen in de film als hobbit... Wél chubbie cheeks maar niet onder 1m63... snifsnifsnif... roeping gemist...)

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!